Solar Edge optimizers. Misschien heb je het wel eens vaag voorbij zien komen en misschien heb je er al veel meer informatie over verzameld. Wij zullen in ieder geval in deze blog post meer duidelijkheid geven wat optimizers precies zijn, welke toevoeging zij hebben voor de zonnepanelen en wat je er zelf mee kunt.

Wat zijn optimizers?

Slim Solar Edge Kastje Optimizer

Optimizers zijn een slim kastje dat achter elk zonnepaneel kan worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat elk zonnepaneel zijn eigen stroom opwekt en niet wordt beinvloed door een van de andere zonnepanelen, hierdoor worden je zonnepanelen maximaal gebruikt. Wanneer er geen optimizers worden gebruikt zijn alle zonnepanelen zo sterk als het zwakste zonnepaneel, wat nadelige gevolgen kan hebben voor je opbrengst wanneer bijvoorbeeld één of misschien zelfs meerdere zonnepanelen in de schaduw vallen door een dakkapel of een boom.

Wat voegen optimizers toe aan mijn zonnepanelen?

Of optimizers een toegevoegde waarde hebbben voor jouw zonnepanelen systeem is afhankelijk van de situatie. Wanneer het dak volledig en de gehele dag in de zon ligt hebben optimizers niet veel nut, omdat alle zonnepanelen al maximaal hun werk kunnen doen. Daarintegen zijn optimizers wel gunstig wanneer er een object in de buurt staat dat langere tijd van de dag schaduw geeft. Hierbij kunt u denken aan een boom, dakkapel, schoorsteen of lantaarnpaal. Door het gebruiken van optimizers worden niet alle panelen hierdoor beinvloed.

Wat kan ik zelf met optimizers?

Damsma Solar werkt uitzonderlijk met Solar Edge optimizers. Met dit bijzondere systeem kunnen wij na het installeren van de zonnepanelen elk zonnepaneel activeren op jouw persoonlijke Solar Edge account, waarin je zelf kunt monitoren hoeveel elk zonnepaneel opwekt, hoeveel ze samen totaal hebben opgewekt per dag, week, maand of jaar en of er storingen zijn. Zodra er een storing is krijgen ook wij bij Damsma Solar een melding, zodat wij dit samen kunnen oplossen en je er dus nooit alleen voor staat!

Overzicht van Solar Edge Monitoring met de Layout van de klant

De layout waarop je je eigen zonnepanelen kunt bekijken en hoeveel ze opleveren. Op de afbeelding is het totaal aantal opgewekte stroom te zien 1 maand na de installatie. 

Dashboard van Solar Edge Monitoring van de klant weergegeven

Het dashboard/de homepage van Solar Edge monitoring. Hierop kun je alle gegevens snel en kort aflezen, inclusief wat leuke nieuwtjes over de weersomstandigheden!